Nordic Wellnes tar över Jan-Emanuel Johanssons gym

Elit gym Visby blir det senaste tillskottet för gymkedjan Nordic Wellness. Och senast den 1 januari drivs verksamheten i deras regi.

Rodrigo Urtubia Àr divisionschef pÄ Nordic Wellness. Han har stora planer för Gotland.

Rodrigo Urtubia Àr divisionschef pÄ Nordic Wellness. Han har stora planer för Gotland.

Foto: Nordic Wellness

Visby2021-11-28 08:03

Jan-Emanuel Johansson öppnade Elit gym 2018. Men satsningen blev inte lĂ„ngvarig och nu tas verksamheten över av Nordic Wellness. Det Ă€r en av landets största gymkedjor med 292 klubbar och totalt 330 00 medlemmar. Men man siktar pĂ„ 300 till december 2023 och nu kommer man alltsĂ„ till Gotland genom att man tar över Elit gym Visbys lokaler pĂ„ Östercentrum. 

– Som det ser ut nu tar vi över redan den 1 december. Men allt Ă€r inte helt klart och det kan dröja till 1 januari, sĂ€ger Rodrigo Urtubia, divisionschef pĂ„ Nordic Wellness. Han fortsĂ€tter:

– Klubben kommer frĂ€schas upp med vĂ„ra fĂ€rger och logos med tiden. Vi uppgraderar Ă€ven maskinparken och trĂ€ningsredskap. Sakta men sĂ€kert ska utseendet utvecklas sĂ„ det kĂ€nns Nordic Wellness. 

Gymmet pĂ„ 750 kvadratmeter ligger i MQ:s gamla butik i Gallerian och ska erbjuda sĂ„vĂ€l styrke- som konditionstrĂ€ning. Men det blir inga gemensamma pass i nulĂ€get. Tjejavdelningen blir dock kvar tillsvidare. 

– Den blir kvar till en början. Men vi fĂ„r se, vi brukar inte ha det annars. IstĂ€llet stĂ€ller vi maskinerna för kĂ€nsliga övningar sĂ„ att de ska passa alla.

Varför Gotland?

– NĂ„gra kollegor har sagt att trĂ€ningskulturen Ă€r stark pĂ„ ön. Och det hĂ€r erbjudandet kom med bra tajming. Tidigare har vi inte haft möjlighet, men nu satsar vi, sĂ€ger Rodrigo Urtubia.

Nordic Wellness erbjuder tre olika kort. Silver som innebÀr att man kan trÀna pÄ en klubb, guld som omfattar alla anlÀggningar i en stad, och Sverigekortet som ger tillgÄng till alla kedjans gym i hela landet. Och man hoppas förstÄs att det mest exklusiva ska bli mer attraktivt om sommargotlÀnningar och turister kan trÀna Àven nÀr de Àr hÀr.

– Vi börjar med den hĂ€r lilla klubben. Men sen hoppas vi öppna en ny och helt egen ocksĂ„. Vi Ă€r ett familjekoncept. Vi har allt ifrĂ„n en 11-Ă„ring till en som Ă€r 94 som medlemmar. Medelsvensons helt enkelt. Och trots att vi Ă€r en stor kedja Ă€r gymmen vĂ€ldigt lokala. Vi bjuder pĂ„ kaffe och spelar musik som ska passa alla, firar födelsedagar och pĂ„sk- och julpyntar. Personalen fĂ„r stor frihet att fixa som de tycker passar bĂ€st. Och det vet ju gotlĂ€nningarna sjĂ€lva.

Hur blir det med de anstÀllda?

– De blir kvar men det kan bli sĂ„ att de fĂ„r jobba mer timmar. Även nyanstĂ€llningar kan bli aktuellt i framtiden, sĂ€ger divisionschef Rodrigo Urtubia.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!