Nyöppnade affären tar paus – stänger tillfälligt

Visby innerstad har under våren och sommaren haft två livsmedelsbutiker i form av Torgkassen och den nyöppnade Klintens livs. Nu återgår dock innerstan till att ha en affär igen, när Klintens nu stänger för säsongen.

Magnus Olsson, hotellcef på Wisby Hotel Group, när arbetet med Klintens livs var i full gång.

Magnus Olsson, hotellcef på Wisby Hotel Group, när arbetet med Klintens livs var i full gång.

Foto: Henrik Radhe

Visby2024-10-07 15:01

I våras öppnade minilivsbutiken "Klintens livs" i Hästgatsbacken. Nu stänger de på obestämd tid, trots en tydlig ambition om att ha öppet året runt. Något som hotellchefen för Wisby Hotel Group, Magnus Olsson, förklarar har att göra med lågsäsongens intåg.

– Det tar tid att öppna nya saker, säger han.

Ambitionen var, som ovan nämnt, att ha öppet året runt, eller åtminstone 10 månader om året. Så kan det fortfarande bli, berättar Magnus Olsson.

– Det är absolut inte stängt permanent, men jag kan inte säga exakt när vi kommer att öppna igen. Det blir lite längre fram. 

Nu säljer butiken ut stora delar av sitt sortiment och stänger tillfälligt. 

undefined
– Det är absolut inte permanent, men jag kan inte säga exakt när vi kommer öppna igen. Det blir lite längre fram, säger Magnus Olsson om stängningen.

– Vi tar ett litet break, det är egentligen inte mer dramatiskt än så, säger Magnus Olsson

Sommaren har dock varit "helt okej" i butiken, och kunderna har ökat i samband med kryssningsanlöpen, menar Magnus Olsson.

– Det märks tydligt när det är kryssningar inne, säger han och påtalar igen att det tar lite tid att starta nya saker. Men att de nu har en grund inför nästa säsong. 

Klintens livs har under året bland annat sålt godis och gotländska souvenirer och Magnus Olsson har tidigare förklarat att butiken är ett komplement till Torgkassen, snarare än konkurrent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!