Fenix ska flytta – men var är inte klart

I februari flyttar Fenix Ungkulturhus, då denuvarande lokaler i Visby ska renoveras. Var de flyttar är däremot inte klart.

Fenix ungkulturhus flyttar från nuvarande lokaler i februari.

Fenix ungkulturhus flyttar från nuvarande lokaler i februari.

Foto: Bengan Zettergren

Visby2021-12-01 18:00

Fenix Ungkulturhus är en mötesplats för unga mellan 16 och 25 år. I nuvarande lokaler, som ligger på Korpenområdet i norra Visby, finns bland annat café, musikstudio, replokaler och dans- och träningslokal. Region Gotland meddelade på tisdagen att verksamheten kommer att flytta till nya lokaler i februari nästa år.

– Huset har under många år haft problem, bland annat med mögel och ventilation. Man har åtgärdat lite under årens lopp men mycket återstår. Vi har under lång tid vetat att en renovering behövs men inte när den kan komma igång, men nu har vi fått besked, säger Lena Nordström, chef för ungdomsavdelningen.

Var flytten bär av är ännu inte klarlagt, men att Fenix efter renoveringen kommer att flytta tillbaka till sina gamla lokaler är i alla fall inte aktuellt.

– Fenix är en del av ungdomsavdelningen inom utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, och förvaltningen har redan i dag jätteont om lokaler. Vi behöver nyttja de vi har mer effektivt och flera verksamheter kommer att ingå i en flyttrockad under 2022, säger Lena Nordström.

Fenix fyra medarbetare, en verksamhetsutvecklare och Lena Nordström kommer nu att bilda en arbetsgrupp som ska jobba med flyttfrågorna.

– I dag har vi inget nytt Fenix-hus att flytta in i men verksamheten kommer att fortsätta. Vi ser också en möjlighet att skruva på verksamhetens innehåll och kanske samarbeta med fler aktörer än i dag. Jag är övertygad om att det blir bra när alla pusselbitar väl faller på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!