Bakom rodret till restaurangen på Hästgatan står Josef Eklund och Ibrahim Naseri, gotlänningar med stor erfarenhet av både restaurangbranschen och Visbys sommarsäsong i bagaget.
Vägg i vägg på båda sidor ligger de sedan tidigare etablerade restaurangerna Vinäger och Italienaren. De är alla en del av samma verksamhet. Precis som de andra ska även nyöppnade Bar buco gå i det sydeuropeiska tecknet.
– Vi försöker hitta en röd tråd genom gatan med Italien som inspiration. Men det är inte superanalt, det måste inte vara "only italian". Vi kommer ta in annat också, försäkrar Josef Eklund.
Precis som kollegan Ibrahim Naseri har han arbetat mycket på italienska restauranger genom åren, både i Sverige och Norge.
– Matmässigt är det väl det populäraste landet i världen. Det finns jättemånga roliga regioner med mycket att hämta.
Målbilden är att hela längan, från Kränku ner till Donners plats, ska inge känslan av ett "italienskt kvarter" – där restaurangernas skilda koncept fyller olika funktioner.
– Kanske äter man middag på Vinäger, dricker en Espresso martini hos oss och kollar solnedgången på Italienaren, föreslår Josef Eklund.
– Meningen är att folk ska besöka alla ställen, precis som ett kvarter, lägger Ibrahim Naseri till.
Men som bekant byggdes inte Rom på en dag – det gjorde inte heller Bar Buco. Josef Eklund och Ibrahim Naseri har arbetat i flera månader för att få allting på plats. Tidigare har lokalen varit både glass- och juicebar, sushirestaurang och butik. Nu har väggarna och taket målats om och inredningen bytts ut.
Under högsäsong ska Bar buco ha öppet till 03 varje dag, med köket i gång ända till stängning.
– Om man är hungrig och vill dricka sprit sent på kvällen finns det inte så mycket att välja på i Visby. Då tar man några öl och går till Max typ. Hos oss kan du dricka drinkar och äta italienska mackor till stängning, säger Josef Eklund.
Josef Eklund och Ibrahim Naseris vill även att Bar buco ska bjuda in profiler, kända som okända. Syftet är att låta folk ta över lokalen för en dag och göra sin grej, allt från att laga mat till att välja musik för kvällen.
– Det kan vara någons farmor som vill baka någonting, eller någon som bara vill spela country en dag.
Med den så kallade "karaktärskalendern" hoppas de kunna nå ut till en bred målgrupp i blandade åldrar.
– Meningen är att alla ska känna sig välkomna, säger Ibrahim Naseri.
Vem är drömgästen?
– Leif GW Persson. Han skulle få göra någon kul förrätt, kanske en Tournedos Rossini med oxfilé och anklever. Det känns som hans grej, säger Josef Eklund.
Josef Eklund och Ibrahim Naseri hoppas extra mycket att gotlänningar hittar hit eftersom målet är att vara en året runt-verksamhet. De vill att restaurangen ska kännas enkel att svänga förbi, kanske "för att ta en stänkare på väg till middagen".
Hur sticker Bar buco ut jämfört med de andra restaurangerna?
– Den här baren är lite stökigare och lite busigare. Vinäger och Italienaren är mer slätstrukna och man vet vad man ska få, här kommer det alltid hända någonting nytt.
Hur ska ni locka hit folk?
– Ta mycket bilder på Ibrahim och lägga ut på Instagram, säger Josef Eklund och skrattar.