Överklagar avhysning av elöverkänslig

Miljö- och byggnämndens avhysning av elöverkänslige Eric Swanström överklagas nu.

Husvagnen har stått i Galgbergets naturreservat sedan 2009.

Husvagnen har stått i Galgbergets naturreservat sedan 2009.

Foto: Emelie Stenqvist

Visby2019-11-26 07:39

Miljö- och byggnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att inte förlänga tillståndet för den husvagn som elöverkänslige Eric Swanström haft stående i området sedan 2009. I dag står den inom Galgbergets naturreservat. 

2014 förlängdes tillståndet med fem år av "humanitära skäl". Men nu kände nämnden att det "fick räcka" enligt ordföranden, Eva Ahlin, (C).

Ett beslut som nu överklagas av Donald Forsberg, Visby. Denne uppger att han under alla år bistått Eric Swanström i hans strävan att vistas i lågstrålande miljö inom skogsdungen vid Norra kyrkogården. "Så även vid den senaste ansökan om förlängt tillstånd".

 – Jag kräver att processen omgående bromsas upp och att sunda förnuftet återkommer till myndighetens hantering av ett mycket känsligt ärende, framhåller Donald Forsberg. 

Han påpekar att vid den senaste ansökan om förlängt tillstånd, för fem år sedan, sades det att nästa gång tillståndet skulle förnyas så skulle det vara en ren formalitet. Men med nya handläggare finns inte samma kunskap om situationen. 

"Jag begär härmed att vidare  handläggning i avhysning av Eric Swanström omgående stoppas", skriver Donald Forsberg i sitt överklagande. 

Eric Swanström fick de första tecknen på att något var fel 1991. Efter att  ha suttit vid datorn började huden bränna. Han vistas i sin husvagn och tar promenader i området, förutom när han några gånger per dag cyklar hem till sin lägenhet i norra Visby för att duscha och kolla posten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!