Reportrar som producerar mer än journalistik

De senaste tre åren har Gotlands Medias journalister gjort en rejäl insats för att öka Gotlands befolkning. Hittills har nio journalistavkommor fått se dagens ljus – och två till är på väg.

Journalisterna Jenny Nilsson, Jonas Bäckström, David Skoog, Eleonor Svensson, Emil Lundberg, Simon Bendelin och Anna Ekeroth tillsammans med sina barn. Två ligger dock fortfarande i magen...

Journalisterna Jenny Nilsson, Jonas Bäckström, David Skoog, Eleonor Svensson, Emil Lundberg, Simon Bendelin och Anna Ekeroth tillsammans med sina barn. Två ligger dock fortfarande i magen...

Foto: Malin Stenström

Visby2019-11-10 07:50

Gusten, Cleo, Siri, Olle, Alva, Louie, Alma, Vidar och Elliot och två till på väg. Det är tydligt att Gotlands Medias reportrar producerar mer än bara journalistik.

Vad beror denna babyboom på? Är det Geabs strömavbrott vi ska tacka eller är allt en lycklig slump?

– Jag satte min fot på Gotlands media första gången 2007 och sedan dess har det skett en stor föryngring, så nu är vi många i barnafödande ålder. Och vem vill inte ge befolkningsstatistiken en skjuts? säger GA-reportern Eleonor Svensson, som blev mamma till Louie i maj.

– Jag skulle nog kalla det en trend. Jag tror i alla fall inte att det är en ren slump, jag tror vi människor påverkar varandras val mer än vi anar. Och mer än vi vill erkänna – vi vill ju alla tro att vi är så originella och unika, säger GT-reportern Simon Bendelin som är pappa till 2-åriga Siri och 7 månader gamla Alva.

Sportreportern Jonas Bäckström, som blev pappa för första gången i februari till lille Olle, har flera, dock ovetenskapliga, teorier.

– En högst potentiell (potens-iell) slutsats är att vi tack vare humanare arbetsförhållanden givits ökade möjligheter till ett sunt privatliv. En annan teori är att journalisters attraktionskraft har stigit i kurs, att journalister anses mer parningskompatibla för närvarande? Där kanske vi har svaret, säger han.

I februari väntar GT-reportern Jenny Nilsson sitt första barn och Jonas Bäckström väntar tillökning i familjen.

– Vi kompletterar laguppställningen med en lillasyster. Men därefter är min fru och jag helt överens om att stänga butiken, säger han.

Om butiken då stängs för resterande reportrar på Gotlands Media återstår att se...

Karta: Gotlands Media
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!