Restaurangerna sålde menyer – för mer än en halv miljon

Närmare 2 400 sålda menyer – det vill säga en försäljning på över en halv miljon kronor. Restaurangveckan i Visby överträffade alla förväntningar.

Josefine Eriksson, projektledare för restaurangveckan.

Josefine Eriksson, projektledare för restaurangveckan.

Foto: Tommy Soderlund/arkiv

Visby2021-04-17 13:01

Dagarna före och under påskhelgen gick totalt 20 matställen i Visby ihop i ett nytt koncept för att öka omsättningen i en blödande bransch. Det kom att kallas för restaurangveckan.

Det hela gick ut på att varje krog erbjöd en valfri tvårättersmeny, främst avsedd för avhämtning, men kravet var att priset var desamma överallt: 225 kronor.

Josefine Eriksson, Visby Centrums projektledare för restaurangveckan, har nu summerat resultatet av veckan och kan konstatera att responsen från Visbyborna överträffade alla förväntningar.

Totalt redovisas närmare 2 400 sålda menyer.

– Det innebär en försäljning på över en halv miljon kronor. Fantastiskt, eller hur? säger hon.

På vissa av de deltagande krogarna blev trycket så hårt att de tvingades att stänga bokningen. På Jessens Saluhall och Bar, fick man bromsa redan på onsdagen innan påskhelgen. 

Om det blir ett återkommande arrangemang är inte klart, men mycket tyder på det. 

– Vi ska ännu utvärdera och sen får vi se hur en fortsättning kan se ut, om vi ska hålla den här veckan flera gånger om året – kanske på hösten – eller bara en gång under våren, säger Josefine Eriksson. 

Hon skulle gärna se att även restauranger på landsbygden kan gå samman, och ansluta för en restaurangvecka som sträcker sig över hela Gotland.

Framöver är förhoppningen också att fokus kan flyttas till att folk äter på plats, men det kräver givetvis lättade restriktioner. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!