SAS: "Nu är det upp till gotlänningarna"

Sen i måndags är SAS 6.35-flyg från Visby tillbaka. "Nu är det upp till gotlänningarna", säger flygbolagets säljchef.

Theres Briger, försäljningschef för SAS svenska marknad.

Theres Briger, försäljningschef för SAS svenska marknad.

Foto: Montage

Visby2020-02-06 16:02

Morgonflyget från Visby till Arlanda har pekats ut som särskilt viktigt för det gotländska näringslivet. När SAS drog in turen i somras möttes det av stora protester från näringslivet, Region Gotland och länsstyrelsen. Sedan i måndags är flyglinjen åter trafikerad och några ändringar är inte planerade.

– Som det ser ut nu, nej. Vi behöver ett kundunderlag för att hålla igång linjen och nu är det upp till gotlänningarna, som vi ser fram emot att välkomna ombord, säger Theres Briger, försäljningschef för SAS svenska marknad

Gotlands näringsliv är starkt kopplat till Stockholm.

– Alla har kopplingar. Det finns ett behov av kompetensförsörjning och möjligheter att utveckla och utbilda personalen. Därför krävs bra kommunikationer till Stockholm, säger Roger Hammarström, verksamhetsansvarig vid Tillväxt Gotland.

På torsdagen var flygbolaget i Visby och träffade gotländska företagare och SAS meddelade att det blir upp till fem avgångar per dag från Gotland. Det så kallade nattstoppet på Visby flygplats återinförs, vilket innebär en sen avgång från Arlanda till Visby, samt att ATR 72-planet står kvar på Visby flygplats över natten.

Inrikesflyget brottas med sviktande passagerarunderlag. Många stora företag har ändrat i sina resepolicys och det sätter avtryck, men den nedåtgående trenden har varit svagare på Gotland. SAS möter den trenden med rabatterade företagsbiljetter och ökad användning av biodrivmedel som Gotlands näringsliv kan få investera i. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!