Sista tomten på Stenhuggaren röjs – "Inget klart"

På den sista obebyggda tomten på Stenhuggaren har det varit en del aktivitet på senare tid. Fastighetsägaren Bo Millstam berättar vad som är på gång.

Sista tomten på handelsområdet Stenhuggaren har röjts från sly.

Sista tomten på handelsområdet Stenhuggaren har röjts från sly.

Foto: Joakim Nyberg

Visby2021-08-25 11:30

Den allmänna nyfikenheten har den senaste tiden varit stor kring vad som händer på Stenhuggaren. Den sista obebyggda tomten, Stenhuggaren 5, mellan Stora Coop och Team Sportia, har stängslats in och marken bearbetats. Fastigheten är lika stor som Stenhuggaren 14, där Jula, Elgiganten och Jysk inryms, och har plats för tre butiker med separata entréer.

– Vi har röjt bort sly på tomten, något annat är inte klart, säger fastighetsägaren Bo Millstam.

Anledningen är att bygget måste påbörjas innan mitten av september, annars löper bygglovet ut. Förhoppningen är att det ska räcka med röjningsarbetet, men det är något Bo Millstam kommer att undersöka med regionen inom kort. Att börja bygga innan det finns ett avtal med en framtida hyresgäst är inte aktuellt.

– Jag har inte pengar att spekulera och bara bygga något.

Bland gotlänningarna spekuleras friskt i fikarum och sociala medier kring vad som ska flytta in i handelsområdet. Systembolaget är en stark kandidat i spekulationerna.

– Vi har fört dialog med dem i flera år, men ingenting är klart. De borde flytta dit, de har så trångt nere i centrum och vi har plats.

Bo Millstam kan tänka sig även andra hyresgäster, men Systembolaget vore något av en drömhyresgäst. Han menar att den allmänna opinionen talar för en flytt och hans förhoppning är att opinionen ska få bolaget att ta steget och flytta butiken.

– Kommer Systemet dit, vill många andra dit också, säger Bo Millstam.     

Sista tomten på handelsområdet Stenhuggaren har röjts från sly.
Sista tomten på handelsområdet Stenhuggaren har röjts från sly.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!