Skyltsöndag med dans och julklappar

Många njöt i det fina vädret i Visby när det var dags för årets skyltsöndag.

Adrian Vinberg träffade tomten.

Adrian Vinberg träffade tomten.

Foto: David Skoog

Visby2019-12-01 18:58

Med marknadsstånd på Stora torget, öppet i de flesta butiker och en chans till att träffa tomten var det dags för årets skyltsöndag i Visby, arrangerad av Visby centrum.

– Det här var min femte julskyltning och det var första gången som det var sol, säger Magnus Olsson, Visby Centrums verksamhetsledare.

Med flera år i bagaget märker Magnus av att det blir mer och mer aktiviteter under skyltsöndagen, vilket han tror bidrar till en bra stämning.

– Det var loppisar här och var och livemusik. Det är mysigt, det är det. Och jag vet att knallarna på marknaden var nöjda med försäljningen, även om det blev kallt på eftermiddagen, då det blir lite svårare att sälja.

Magnus själv var dock en av dem som inte behövde oroa sig för kylan, då han hade fått äran att roa barnen iförd snögubbedräkt.

– Jag var snögubbe, så jag höll mig varm och dansade runt granen.

Och vid den traditionsenliga dansen kring granen var inte snögubben ensam. Många barn och deras föräldrar stämde in och värmde sig med livlig dans. Dans och sångledare var Julia Bendelin som gav instruktioner så ingen skulle krocka med sin dansgranne när väl räven skulle raska över isen.

Vid konstmuseet satt tomten för att hälsa på barnen, och klappar delades ut till alla under tolv år. Några av de som passade på att hälsa på tomten och få en julklapp var syskonen Adrian och Emilia Vinberg. Och de visste precis vad de önskade sig i år.

– En barbie-bil, säger Emilia Vinberg och får medhåll av lillebror: 

– Bilar, säger Adrian.

Snögubben Magnus Olsson dansar med barnen.
Snögubben Magnus Olsson dansar med barnen.
Karta: Stora Torget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!