Slakteriet kan räddas av Stockholmsföretag

Stockholms Butikskött kan bli räddaren i nöden för Visby slakteri.- Jag kan inte bekräfta någonting men i så fall är vår ambition att utveckla verksamheten, säger stockholmsföretagets vd, Thomas Östlund.

Foto: Tobias Wallström

Visby2010-01-20 04:00
Just nu florerar ryktet att familjeföretaget Stockholms Butikskött är ensam kvar som intressent att ta över och driva vidare nedläggningshotade Visby slakteri tillsammans med ägaren Scan. Stockholms Butikskött ska ha skrivit ett kontrakt med visbyslakteriets ägare om att förhandla om ett delägarskap.

Inget skrivet
Stockholms Butikskött, som startades av Thomas Östlunds pappa för 30 år sedan och som i dag ägs av Thomas Östlund, hans syster och en extern ägare, har idag redan stor kontakt med Gotland.
- Vi har många uppfödare på Gotland som vi köper kött av. Det är väl en av anledningarna till att vi är intresserade av slakteriet, säger Tomas Östlund.
Men han vill varken bekräfta eller dementera att några papper är påskrivna.
- Det är ingen hemlighet att vi är intresserade av slakteriet i Visby. Det är är det flera som är, säger Thomas Östlund.

Utveckla framåt
Östlund säger dock att om det blir aktuellt att hans företag "går in i" slakteriet, ska slakteriet drivas vidare.
- Det är i så fall vår ambition. Vi vill utveckla företaget framåt. Slakteriet blir absolut kvar på Gotland, säger Thomas Östlund.
Gotlands Allehanda har förgäves sökt Scans vd Denis Mattsson och Visbyslakteriets produktionschef Sofia Gustavsson för en kommentar.

I mitten av september förra året meddelar Scans ledning att stora nedskärningar väntar. De 55 anställda på Scan i Visby får reda på att inga varsel väntas, däremot vill Scan hitta en delägare till slakteriet.
Produktionschefen Kurt Hallbom avgår.
I mitten av oktober bekräftar Scan att det finns flera intressenter till att gå in delägare på Scan. En ny produktionschef tillträder, Sofia Gustavsson.
I januari 2010 menar Scans vd Denis Mattsson att han tror att en lösning kan presenteras innan mars månad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!