Snart kan hålen på parkeringen vara ett minne blott

Just nu arbetar teknikförvaltningens projektavdelning med att ta fram åtgärdsförslag för upprustningen av Åhlénsparkeringen, något som projektledare Isak Malm menar behövs.

Alla gropar och ojämnheter på Åhlénsparkeringen har länge varit föremål för irritation. Men snart kan det finnas en lösning på plats.

Alla gropar och ojämnheter på Åhlénsparkeringen har länge varit föremål för irritation. Men snart kan det finnas en lösning på plats.

Foto: Simon Bendelin

Visby2024-08-27 10:56

Under lång tid har Åhlénsparkeringens gropiga markbeläggning varit föremål för irritation och utspillda drycker, men snart presenteras flera åtgärdsförslag som ska förbättra körupplevelsen.

undefined
Snart kan skumpandet på Åhlénsparkeringen vara ett minne blott.

Isak Malm är projektledare vid teknikförvaltningens projektavdelning:

– Jag håller på med förstudien nu, men den är ännu inte slutredovisad för beställaren. Men det jag kan säga är att vi tittar på lite olika alternativ för att kunna åtgärda ojämnheterna uppe på parkeringsdäcket, vilket behövs, säger han.

undefined
Isak Malm, projektledare vid teknikförvaltningens projektavdelning.

Dessutom tittar regionen på vissa garagedelar på nedre däck, då främst med fokus på bärighet:

– Vi har konsulter inne som tittar på vilken status TT-bjälklaget har, alltså det bjälklag som hela däcket är uppbyggt av. Och grunden ser väldigt bra ut generellt, men det finns vissa områden i kanterna där det behövs åtgärder. Framförallt tittar vi på hur vi ska göra och hur mycket det kommer att kosta att åtgärda bärlagret uppe på toppen där asfalten är.

undefined
Förutom beläggningen på övre däck tittar regionen på skicket av de TT-bjälkar som håller uppe hela konstruktionen.

Ett krux som Isak Malm nu undersöker är hur tunga fordon som kan behövas för att åtgärda ojämnheterna:

– Det finns lösningar på de delarna, och det jag bland annat tittar på i den här förstudien är vilken tyngd vi kan ha på maskinerna som ska lägga en ny topp uppe på parkeringsdäcket. Det man kan göra är exempelvis att stämpa underifrån, det vill säga att man stärker upp tillfälligt. Det funkar, säger Isak Malm.

Förtydligande: I en tidigare version benämndes Isak Malm vid sin tidigare titel som enhetschef vid Gata- parkavdelningen. Rätt titel är projektledare vid projektavdelningen, teknikförvaltningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!