Snöpligt slut på USA-stipendiet

Rotarystipendiet till USA fick ett abrupt slut för Fanny Chef Holmberg från Visby. Universitetet stängdes från en dag till en annan.

Fanny Chef Holmberg är plötsligt tillbaka i Visby. Nöjd med att vara hemma i tryggheten, men lite besviken över att äventyret fick ett hastigt slut.

Fanny Chef Holmberg är plötsligt tillbaka i Visby. Nöjd med att vara hemma i tryggheten, men lite besviken över att äventyret fick ett hastigt slut.

Foto: Privat

Visby2020-04-11 15:29

Fanny Chef Holmberg från Visby var lycklig när hon blev en av ett 40-tal ungdomar från hela världen som fick Rotarys utbytesstipendium till Georgia i USA. Under ett års tid skulle Fanny få lära känna den amerikanska universitetsvärlden. Men i mitten av mars fick äventyret ett snöpligt slut. Ledningen för Brenau University i Georgia gick ut med ett mejl där man meddelade att all fortsatt undervisning skulle ske på nätet och att studenterna bara hade några dagar på sig att lämna campus.

Fanny Chef Holmberg hade märkt att människorna på skolan tog coronasmittan på stort allvar. Lärarna påminde hela tiden sina studenter om säkerheten. Men att skolan skulle stänga var hon inte beredd på.

– Allt skedde väldigt hastigt. Jag fick inte ens ta adjö av mina vänner, säger Fanny.

Fanny fick inte möjlighet att göra alla de resor med de övriga stipendiaterna som det hade planerats för, utan hon fick boka om hemresan och flyga hem till Visby. Men två tredjedelar av stipendieåret hann Fanny ändå uppleva och det är hon glad över:

– Jag är oerhört tacksam över att jag fick stipendiet av Rotary. De är jättebra på att arrangera resor och evenemang för sina stipendiater. 

Fanny har fått avbryta sina studier. Att hänga med på distans blev svårt med tidsskillnaden. Till sommaren hoppas hon kunna jobba på en restaurang. 

– Men det är inte säkert att det blir något jobb. Restaurangerna har det ju svårt nu, konstaterar Fanny Chef Holmberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!