Stor knarkrazzia i Visby- fyra begärs häktade

Fyra personer har häktats misstänkta för narkotikabrott. Samtliga personer är i 20-årsåldern.

Polisen slog under fredagskvällen till mot en adress i Visby.

Polisen slog under fredagskvällen till mot en adress i Visby.

Foto: Johan Nilsson/TT

Visby2020-01-20 13:18

Flera poliser slog under fredagskvällen till mot en adress i Visby. På platsen hittade de fyra personer och så mycket narkotika att åklagaren beslutat att fyra personer, två kvinnor och två män i 20-årsåldern, skulle begäras häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Det handlar om ett rent beslagsärende, som inte har föregåtts av något spaningsarbete, berättar Johan Häglund vid polisen på Gotland om tillslaget.

På måndagen begärdes kvartetten häktad vid Gotlands tingsrätt, däremot endast misstänkta för narkotikabrott av normalgraden.

– Vi tycker fortsatt att omfattningen av narkotika gör brottet till grovt. Men vi får se hur det artar sig, utredningen är ännu in sin linda, säger Johan Häglund.

Enligt uppgift ska det bland annat röra sig om kokain som polisen funnit vid insatsen. Dessutom ska det även ha funnits flera andra typer av narkotika på adressen.

De två kvinnorna och en av männen är inte dömda sedan tidigare och det finns inga domar i deras belastningsregister. En av männen har dock varit i klammeri med rättvisan vid flera tillfällen – och har bland annat dömts för misshandel, rattfylleri och flera fall av narkotikabrott. Den senaste domen rörande narkotika meddelades i oktober i fjol. Då hade mannen nyttjat kokain och cannabis.

– Alla fyra känner varandra sedan tidigare och vi misstänker att de hanterat narkotika i samråd, säger Johan Häglund. 

Vet du mer om händelsen? Kontakta redaktion@helagotland.se eller ring 114 14. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!