Det var för drygt ett år sedan som en fastighetsägare sökte bygglov för 18 lägenheter på Greta Arvidssons väg på A 7 i Visby. Han ville bygga ett flerfamiljshus, placerat på tre villatomter. Det gillade varken grannar eller miljö- och byggnämnden. Grannarna hade väntat sig att de skulle få villor i kvarteret och hävdade att det var vad som sagts när de köpte och byggde på sina tomter. De hävdade överexploatering, försämrad ljudnivå, minskat dagsljusinfall, skymd sikt, minskad grönska, ökat slitage och underhåll och sophantering för nära fastighetsgränsen.
En bostadsrättsförening argumenterade för att det bara fick finnas ett radhus i kvarteret, vilket var det där de huserade.
Miljö- och byggnadsnämnden gick på samma linje och sa nej till ansökan om att få bygga ett flerfamiljshuset med 18 lägenheter. Ett av argumenten var att gatan var en meter för smal jämfört med standardkravet vilket skulle kunna skapa trafikproblem enligt teknikförvaltningen.
Det nekade bygglovet överklagades till länsstyrelsen som gav fastighetsägaren rätt. Regionen överklagade då länsstyrelsens beslut till mark- och miljödomstolen. Två instanser granskade detaljplanen och kom fram till att det fanns inget stöd för att säga nej till byggplanerna.
De enda ändringarna som gjordes var att minska antalet lägenheter från 18 till 16. En avvikelse där man byggde på prickad mark ansågs så liten att den kunde godtas.