Utmanar regionen: Vill öppna butik på Visby lasarett

Pressbyrån har lämnat in en utmaning till Region Gotland om att få öppna en butik i entrén på Visby lasarett. "Spontant tycker jag att det låter väldigt bra", säger Mats-Ola Rödén (L).

Under flera års tid har det inte funnits någon kiosk i anslutning till lasarettet.

Under flera års tid har det inte funnits någon kiosk i anslutning till lasarettet.

Foto: Malin Stenström

Visby2021-11-10 20:30

Butikskedjan Pressbyrån har sedan tidigare två kiosker på Gotland, en på Östercentrum i Visby och en i Roma. Nu vill bolaget alltså utöka med ytterligare en butik – denna gång på Visby lasarett. Mats-Ola Rödén (L), ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden på Gotland, är positiv till initiativet.

– Spontant tycker jag att det låter väldigt bra. Om det är något som har saknats på lasarettet är det möjligheten att köpa någonting att äta under tider då restaurangen är stängd, säger han.

Reitan Convenience AB, som bolaget bakom bland annat Pressbyrån och 7-Eleven heter, skriver till Region Gotland att de vill utmana den del av restaurang Strandgärdet på lasarettet som säljer kioskvaror.

Enligt bolaget inledde de redan för flera år sedan en dialog med teknikförvaltningen på Region Gotland om att få öppna en kiosk. Det handlade då om ytan som i dag utgörs av bland annat plåtskåp för förvaring av ytterkläder i entrén till lasarettet. Processen ska ha varit långt gången, men projektet avbröts.

Det har tidigare funnits en kiosk på lasarettet. Den låg då till vänster innanför entrén, bredvid apoteket. Mats-Ola Rödén tror därför inte att det ska vara några större problem att få plats med en liknande butik i dag.

– Entréhallen är så pass stor att det absolut finns möjligheter att få till en kiosk, säger han.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!