- Diskretion är en hederssak, deklarerar Bo Nilsson direkt.
Något smaskigt skvaller om kändisars skandaler blir det inte när vi pratar om uppladdningen inför årets Almedalsveckan. Men efter 20 somrar mitt i händelsernas centrum sitter han inne med en del anekdoter.
Fastlandstidningars stora rubriker om att Reinfeldt fick stå i kö till baren för några år sedan, till exempel.
- Eftersom utomhusbaren är som en sardinburk under veckan får ingen reservera bord där. Men vi hade gjort ett undantag för Moderaterna då, och när Reinfeldt kom fick han vänta lite medan vi dukade om bordet bara. Inget konstigt med det, menar Bo Nilsson.
Lång planering
Restaurangens planering inför Almedalsveckan börjar redan efter nyår.
Då droppar de första beställningarna in, och Bo Nilsson skickar ut de förslag på trerättersmenyer som erbjuds under veckan.
- Bara under en vecka i februari fick vi 400 bokningar, och redan i mars var flera dagars sittningar fullbokade, berättar Bo Nilsson.
Så det gäller att allt fungerar. Att exempelvis diskmaskinen inte går sönder.
- Det hände en gång. Jag fick handdiska som en blådåre till klockan två på natten. När jag skulle vara med i tv på morgonen var "lite clear-eyes på ögonen där" det första sminkösen sa, skrattar Bo Nilsson.
Rosé och vitt vin är det som dricks mest på krogen under veckan. Leveranserna avlöser varandra eftersom man inte håller några lager. "Alla" vill sitta där mitt i smeten, men det är svårt att bara slinka in och få ett bord. Restaurangen har stängt på dagarna. Då jobbar Bo Nilsson och personalen med att förbereda kvällen. Och det brukar flyta på som det ska så att han kan unna sig att själv mingla runt i kvarteren och hälsa på folk. Han har ju blivit bekant med ganska många under åren.
Uppskattning
Många av restaurangens besökare är vana att äta ute. Och Bo Nilsson lever upp till förväntningarna och har fått mycket uppskattningen för det han levererar.
- Veckan är kul, men jättejobbig. Vi jobbar extremt mycket och måste vara väl förberedda för att det ska flyta på utan långa väntetider när restaurangen är full.
Det är början av veckan som är mest intensiv. Efter torsdagen märker krögaren att trycket börjat avta.
- Allt under den här veckan är dubbelt så positivt som under vecka 29, Stockholmsveckan. Den är det inte många som har glädje av.