Viftade med kniv på färjan – nu åtalas mannen

Kaptenen på M/S Drotten fick ingripa när en fransk passagerare satt och viftade med en kniv i salongen. Nu åtalas mannen för brott mot knivlagen.

Kniv på Drotten knivlagen

Kniv på Drotten knivlagen

Foto: Polisen

Visby2024-07-11 15:15

Det var i slutet av juni som mannen reste till Visby med Drotten. Kaptenen på fartyget har i förhör berättat att han under resan blev informerad om att det fanns en passagerare med en kniv i salongen. Andra passagerare blev rädda och oroliga och kaptenen, tillsammans med ett par andra i besättningen, gick för att tala med mannen. Kaptenen förklarade för honom att det inte är tillåtet att ha kniv på offentliga platser i Sverige och att han skulle ta kniven ifrån honom.

Passageraren hävdade att han skulle använda kniven för att äta med och först efter flera tillsägningar lämnade han ifrån sig kniven. Han erbjöds en vanlig matkniv men det ville han inte ha och till slut började han skrika. ”Han var från början svettig, nervössvettig, han upplevdes som väldigt ostabil”, säger kaptenen till polisen.

undefined
Kniv på Drotten knivlagen

Resten av resan var mannen enligt kaptenen lugn och personal på båten höll ett öga på honom och på att han gick till sin egen bil när färjan närmade sig Visby. Kaptenen hade under resans gång kontaktat polisen och när mannen körde i land greps han.

I förhör med den misstänkte mannen säger han att han inte kände till att det var olagligt att bära kniv offentligt i Sverige. Han säger också att han kan förstå att andra tyckte att det var obehagligt när han hade en kniv framme men säger också att han inte hotade någon och att han bara skulle rengöra kniven.

Den åtalade mannen, som är fransk medborgare, har erkänt brott mot knivlagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!