Vill öppna tre nya förskoleavdelningar

Förorenad mark gjorde att Guteskolan fick skjuta upp planerna på en förskola för 30 barn på fastigheten Väduren 8 i Visby. Nu ansöker man igen, men denna gång vill man öppna tre förskoleavdelningar i lokalerna.

I lokalerna på Herkulesvägen vill Guteskolan öppna tre förskoleavdelningar.

I lokalerna på Herkulesvägen vill Guteskolan öppna tre förskoleavdelningar.

Foto: Dennis Pettersson

Visby2019-09-25 14:34

Guteskolan ansöker om att få starta tre nya förskoleavdelningar med plats för 75 barn på Herkulesvägen på fastigheten Väduren 8 i Visby. Fastigheten har tidigare inrymt en vårdcentral. Guteskolan fick redan 2018 klartecken från barn- och utbildningsnämnden att öppna förskola med plats för 30 barn i fastigheten. Men provtagningar visade att marken var förorenad och behövdes saneras och planerna fick skjutas upp. 

I juni beslutade miljö- och byggnämnden om efterbehandlingsåtgärd på platsen och nu ansöker Guteskolan om att få bedriva förskoleverksamhet. Ansökan gäller en förskola med tre avdelningar med plats för sammanlagt 75 barn i fastigheten. Enligt ansökan vill man öppna en avdelning med plats för 25 barn i januari 2020 och öppna ytterligare två avdelningar i augusti 2020.

Guteskolan har även ansökt om bygglov, det vill säga ändra användningen av den tidigare vårdcentralen till förskola, samt uppföra skylt, plank och förråd. Ansökan kommer att behandlas i miljö- och byggnämnden idag. Miljö- och byggnämndens arbetsutskotts förslag är att ansökan om ändrad användning av vårdcentral till förskola bifalles. Samhällsförvaltningen däremot föreslår att nämnden avslår ansökan om bygglov då föreslagen åtgärd avviker från detaljplanens bestämmelser. Fastigheten ligger inom område för industriändamål. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!