Warfsholm bageri utökar och startar nytt i Visby

Mitt i brinnande pandemi väljer vissa att gå mot strömmen. Arild Kleven är en av dem och som lagom till sommaren öppnar Warfsholm bageri i Visby innerstad.

Arild Kleven utvecklar verksamheten och öppnar inom kort Warfsholm bageri i Visby innerstad.

Arild Kleven utvecklar verksamheten och öppnar inom kort Warfsholm bageri i Visby innerstad.

Foto: Montage

Visby2021-04-29 08:04

I snart tre år har han drivit Warfsholm bageri i Klintehamn, och under en längre tid har han varit sugen på att utveckla verksamheten.

– Det känns jättekul att kunna öppna i Visby, det är något jag velat göra, men som av naturliga skäl varit svårt under pandemin. Men det är väldigt härligt att äntligen kunna få ta det steget, säger han.

Vilken lokal det blir vill han än så länge hålla hemligt, men det blir i kärnan av Visby innerstad, och tanken är att ha samma utbud som i Klintehamn till en början, för att efter hand se vad Visbyborna gillar och utveckla därefter.

– Det kommer bli ännu mer fokus på fika. Man ska kunna sitta ner och känna doften av nybakat. Vi är ett hantverksbageri med fokus på lokala råvaror och närproducerat. Till en början kommer jag köra med det beprövade och som jag vet funkar i Klintehamn, men det kan ju finnas lokala variationer, så med tiden får vi se vad det blir.

Eftersom han öppnar under pandemin och det ännu inte är klart vilka restriktioner som gäller så tar han det sakta men säkert. Men fyra bagare och konditorer kommer att vara där på heltid, och så klart ännu mer personal under sommaren.

– Det blir spännande att se hur vi kommer hantera de stora flödena som vi vet kan bli i Visby under högsäsong. Men jag ser fram emot att på riktigt kunna titta närmare på hur vi kan anpassa bageriet när högsäsongen är över. Det tar tid att bygga upp kännedom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!