Gotländska spelstudenter på stor mässa

Åtta studenter och åtta lärare från spelutbildningen vid Högskolan på Gotland är just nu i Köln.Där deltar de på spelbranschens största spelmässa och konferens med cirka 300 000 besökare.

Spelsugna. Högskolans femte spelmässa, Gotland game conference, gav i våras allmänheten möjlighet att prova de nya spel som studenterna skapat under utbildningen.Arkivfoto: Rolf Jönsson

Spelsugna. Högskolans femte spelmässa, Gotland game conference, gav i våras allmänheten möjlighet att prova de nya spel som studenterna skapat under utbildningen.Arkivfoto: Rolf Jönsson

Foto: Rolf Jönsson

Visby/Köln2011-08-18 04:00

För fjärde året i rad visar spelutbildningen på Gotland sin verksamhet för en samlad spelbransch i Tyskland.

Ulf Benjaminsson, som är ansvarig för högskolans deltagande, berättar att utbytet är enormt.

- Tre av de spelföretag som just nu agerar med lönsamhet på Gotland föddes ur avtal och kontakter som knutits under de här resorna, säger han.

Med utvecklare från 45 länder ses Game Developers Conference i Köln som den viktigaste mötesplatsen för spelindustrin i Europa.

Direkt efter konferensen arrangeras Gamecom i samma stad. Det är världens största konsumentspelmässa med nära 300 000 besökare.

Högskolan på Gotland med spelpersonal och spelstudenter är veteraner på de båda mässorna.


Spelkontakt
- För lärarna är syftet att möta potentiella samarbetspartners och uppgradera sina ämneskunskaper. För studenterna är det ett led i deras utbildning.

- De får dessutom möjlighet att presentera sina egna företag.

Det säger Hans Svensson, prefekt vid institutionen för speldesign, teknik och lärande vid högskolan på Gotland.

- Inom vårt ämne måste vi kombinera den akademiska kompetensen med en stark bransch-orientering och förse studenter och personal med aktuella verktyg och processer, säger han.

På mässan presenterar spelprogrammets studenter sin utbildning, sina egna spel och spelföretag.

- Det är ett sätt att få jobb och våra spelstudenter står sig väl i den internationella konkurrensen, slår Hans Svensson fast.

Spelprogrammets produktioner visades i våras på Game, Högskolestudenternas spelmässa i Visby. Då deltog cirka 300 studenter på högskolans spel- och animationsprogram.

- Mässan i Visby fungerar som en läsårsavslutning där studenterna visar vad de producerat under utbildningen. I Köln demonstrerar de sin verksamhet för en samlad spelbransch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om