Det bankas och byggs, sågas och svetsas inne i det som en gång varit ridhus på A7-området i Visby. I tankarna ligger redan det som ska bli första omgången öl, men innan den kan tappas upp ska det testas och finputsas överallt.
– Nu är det nervöst. Jag har inte sovit mycket i natt, säger medgrundaren Jonny Warg i dörröppningen medan han blickar in i lokalerna från dörröppningen. Den 28 juni är det premiärdags för restaurangen inne på Barlingbo bryggeri i Visby och det finns en hel del kvar att göra.
Byggnaden sitter på en hel del historia – senast huserade Systembolaget här en period år 2002, men det är mest känt som militärens gamla ridhus. Och det var just lokalen som fick grundarna Jonny Warg och Niklas Gustafsson att ta steget.
– Vi blev helt sålda direkt. Byggnaden är magisk. Vi skulle gärna vilja veta mer om dess historia, det har säkert samlats massor av historier här genom åren, säger Jonny Warg.
Bryggeriet är i dag fyra år gammalt, och idén om att starta ett bryggeri kom först en kväll hemma hos Jonny.
– Niklas var på besök hos mig och jag frågade om han ville ha en julöl som jag bryggt själv. Då blev han förvånad och frågade om jag också bryggde öl, och vi insåg där och då att vi hade delat ett gemensamt intresse i flera år utan att veta om det.
Sedan dess har de hållit till i Barlingbo, och där blir nu också malthanteringen och ciderproduktionen kvar. I Visby kommer uppemot sju nya arbetstillfällen skapas när portarna slås upp.
Reinhard Keinprecht från Wisby Hof hoppar in som krögare på restaurangen på ovanvåningen. Därifrån kan man kika ner på ölproduktionen. Restaurangen kommer att ligga en bra bit från de andra krogarna i innerstaden, men enligt Reinhard Keinprecht är detta snarare en fördel.
– Vi vill att det här ska bli ett ställe för gotlänningar kanske mer än för turister. Här finns ett område med mycket bostäder, och arbetsplatser men där det inte finns så många restauranger, säger han.
Grundaren Jonny Warg tror också att närheten mellan produktionen och restaurangen en våning upp kommer att gynna deras läge bland konkurrenterna.
– Jag tror att man vill komma nära det man äter och dricker. Att folk vill se att det är gotländska råvaror och att allt inte görs i någon stor fabrik någonstans. Här kan man se hela ölets resa, från tanken till kranen.