Frilansfotografen Hady Karekas projekt med att hjälpa barn och ungdomar runt om i världen fortsätter. Med världen som arbetsfält så arrangerar han i regel en insats för barn och ungdomar kopplat till idrott på de platser där han jobbar.
LÄS MER: Hady gläder barn i Vitryssland
I förra veckan var han återigen i Vitryssland för att dela ut idrottsutrustning till skolbarn i Minsk. 300 elever försågs med fotbollströjor och fotbollar.
– Det är ett väldigt speciellt land med diktatorstyre och ganska stängt. Men det blev en spännande och lyckad resa, säger Hady Kareka.
Sedan tidigare har Hady etablerat samarbeten med Visby AIK och Intersport för sina insamlingar. Nu har även Guteskolan anslutit till insamlingen vilket ger ytterligare en dimension.
– Förutom utrustningen så hade jag med mig 15 brev på engelska som skrivits av Guteskolans elever till eleverna i Vitryssland. Barnen i Vitryssland hade gjort olika kollage till Guteskolan. Det är väldigt roligt att det byggs upp en sådan relation mellan skolorna, säger Hady Kareka.
Guteskolans rektor Anna Engström gläds åt samarbetet.
– Eleverna är jätteintresserade och vi hoppas verkligen fortsätta med det här, säger Anna Engström.
Kontakten mellan skolan och Hady Kareka knöts tidigare i höstas genom en god vän till Kareka som arbetar på skolan. Det ledde till att Hady besökte skolan för att visa upp bilder och berätta om sina erfarenheter från sina olika resor.
– När vi fick veta mer om Hady och hans projekt i samband med sina arbetsresor så kände vi direkt att vi ville göra något tillsammans med honom.
Skolan firade nyligen 10 år och arrangerade då en festlig jubileumsdag.
– Hady ställde då ut sina bilder i skolan under dagen, pengarna från försäljningen av fika och brunch gick till insamlingen för barnen i Vitryssland.
Sedan har skolan även anordnat en temadag om mänskliga rättigheter.
– Mänskliga rättigheter kan handla om olika saker på flera nivåer. Eleverna i årskurs 6-9 fick besök av Hady som berättade om sina bilder och eleverna fick ställa frågor till honom. Eleverna uppskattade det väldigt mycket. Det är viktigt att ge eleverna perspektiv, säger Anna Engström och fortsätter:
– Det är lätt att känna maktlöshet. Jag tror att det är viktigt att försöka plocka ner det och visa att alla kan göra något och bidra.