Inte kul att bli kallad rasist

8 november 2016 05:00

Det är nog få som vill bli kallad rasist eller nazist. Nog för att det finns de som öppet går ut med att de är nazister, men de är lätträknade.

Däremot finns de många som klart och tydligt uttrycker både rasistiska och nazistiska åsikter. ”Människor från andra länder får ett brottslig beteende med modersmjölken.” ”Människor från andra länder skall inte ha samma rättigheter som vi andra.” ”Människor från andra länder … Listan kan göras lång. Ibland blir det ”människor med annan religion” som får ett brottsligt beteende med modersmjölken, som inte skall ha samma rättigheter som vi och så vidare.

Utifrån den tolkning av rasism som vi i dag gör, är ovan stående påståenden tydligt rasistiska. Men de som tycker så vill inte kallas för rasist, för det är något negativt. Därför har media, för att slippa diskutera vad som är rasism, myntat ett flertal andra uttryck. Främlingsfientlig, invandrarfientlig, invandrarkritisk med flera. Varför inte bara ta fighten och kalla personer som så tydligt uttalar sig rasistiskt för rasister? Oavsett om de gillar det eller inte.

En av lösningarna, som rasisterna och nazisterna har, är att när nyanlända ändå är här och då nyanlända ändå har samma rättigheter som vi andra, då skall någon form av mobb eller garde ta över rättsprocessen. Här ser vi hur högerextremismen går ihop med vänsterextremismen. Extremister som oavsett politisk tanke vill förändra samhället med våld. När deras politiska idéer om samhället bygger på nazismens lära om ”ett land ett folk”, då är dessa personer nazister. Oavsett om de tycker om att bli kallade för det eller inte.

En av personerna som påstås ligga bakom det medborgargarde som bildats på ön, har tydliga kopplingar till rasism och nazism. Kopplingarna är så tydliga att till och med Sverigedemokraterna lokalt tar avstånd från personen.

SD som inte riktigt följer sina egna riktlinjer om nolltolerans mot rasism, har här gjort ett tydligt avståndstagande.

Här ligger tydligen värre saker bakom än att hänga ut och mobba 15 åringar, skända personer med grovt rasistiska och sexistiska tillmälen eller springa på stan med järnrör. Här har vi typexemplet på en person med extrema åsikter, men som blir kränkt när hen blir kallad rasist och nazist.

Jag kan förstå att hen vill försöka framstå som normal, då hens medborgargarde kan försvinna om de som gått med nu upptäcker vilka svarta krafter som ligger bakom. Men det kan också vara så illa att hen hamnat i en bubbla av rasism och nazism och inte förstår att den bubblan inte är normal och att de som hen kommunicerar med inte är vanliga Svenssons.

Är det på det sättet så finns de hopp och hjälp, men jag tror faktisk att det är för sent.

Däremot är det inte för sent att de som trodde de gick med i ett nattvandrargäng att bryta sig ur och att använda sin energi till riktig nattvandring.

Jag tror både polis och regionens ”fältare” skulle uppskatta ett välorganiserat nattvandrargäng att samarbeta med.

Så jobbar vi med nyheter