Coronatält uppsatt vid Visby lasarett

På torsdagen konstaterades de första fallen av coronaviruset på ön. Nu har Region Gotland beslutat att sätta upp ett coronatält på parkeringen till lasarettet i Visby.

13 mars 2020 10:36

På flera håll i Sverige har provisoriska tält byggts upp för att underlätta och effektivisera provtagningen av patienter som kan vara smittade med coronavirus.

Efter att de första fallen av coronasmittade på ön bekräftats på torsdagen har Region Gotland nu monterat upp ett tält på parkeringen utanför lasarettets akutmottagning.

"Det sätts upp tält för att förstärka akutmottagningen i hanteringen av luftvägssjuka", skriver regionens smittskyddsläkare Maria Amér i ett mejl till Helagotland.se.

I Uppsala, Göteborg och Helsingborg har liknande tält satts upp.

Marie Loob, hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Gotland, utvecklar beslutet att sätta upp ett tält utanför Visby lasarett:

– Vi behöver ha lite bättre lokaler för att kunna göra bedömningar. Tälten kan vi även ha med värme. Det kan exempelvis komma personer som brutit armen och är lite snuviga, då kan vi först göra en kontroll av dem där innan de slussas vidare. Vi har en saneringshall där vi genomför provtagningen av personer som misstänks ha smittats av coronaviruset, säger hon, och fortsätter:

– Vi har helt enkelt saknat kompletterande lokaler och därför används nu tältet.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid Nilsson