Därför är Håkan optimistisk om förfallna krogen

Värdshuset Guldkaggen i Burgsviks hamn står övergivet och bolaget som äger fastigheten vill inte svara på vad som ska ske. De pratar däremot med grannarna på Grå Gåsen. "Det kan vara saker på gång", säger en hemlighetsfull Håkan Ahlsten.

8 december 2018 16:07

Under vintern 2017 fick gruppen som drev restaurang Guldkaggen beskedet att de skulle lämna lokalerna. Efter att ha hållit öppet under flera somrar i rad meddelade fastighetsägaren Alm Equity att nya planer för 1600-talsfastigheten var aktuella. Det som en gång var ett hamnmagasin skulle byggas om till "ett bekymmersfritt fritidsboende i direkt anslutning till havet". Sedan dess har det varit tyst.

LÄS MER: Oklar framtid för Guldkaggen – ägaren omöjlig att nå

Helagotland.se har förgäves sökt de personer som ansvarar för Guldkaggen inom Alm Equity. Koncernen, som omsätter över en miljard kronor, äger fastigheter och driver projekt på många håll i landet. Bolagets företrädare undviker kontakt med media, men de talar med sina grannar.

– Guldkaggen är våra vänner, vi har träffats, säger Håkan Ahlsten, som bland annat driver Grå Gåsen.

Han är också ordförande för Burgsviken utveckling AB och har insyn i affärslivet i området. Att hålla kontakt med intressenter på orten är en del av uppdraget – och Håkan Ahlsten säger lite hemlighetsfullt:

– Det kan vara saker på gång.

LÄS MER: Anrika värdshuset står och förfaller

I våras yttrade andra aktörer i Burgsviks hamn missnöje över att Guldkaggen står och förfaller. Brf Guldkaggen har lagfarten för och därmed ansvaret för fastigheten. Bostadsrättsföreningen tillhör Alm Equity-sfären. Håkan Ahlsten, som har haft kontakt med bolaget, hoppas på en satsning från bolagets sida.

– Det är deras beslut, men jag tror att de är positiva. Det är mer av en tidsfråga, men jag är positiv och har stor tillförsikt. Jag räknar med ytterligare möten, de (Alm Equity) är bra att ha och göra med.

Planerna för ombyggnad av Guldkaggen presenterades redan 2011.

Så jobbar vi med nyheter
Linus Ehn