Därför bevakas Geabs kontor av vakter

Geabs huvudkontor i Visby bevakas just nu av väktare. "Kan egentligen varken bekräfta eller dementera något."

7 november 2017 18:00

Sedan den 1 november har Gotlands Energi, Geab, infört daglig bevakning med väktare vid sitt huvudkontor i Visby. Hur många väktare som är i tjänst och vad de faktiskt gör är bolagets ledning fåordiga kring.

– Exakt hur avtalet ser ut kan jag inte gå in på, men vi har ett väktarföretag som har hand om vår reception och inpassering. Vi är en samhällsviktig institution och också ett skyddsobjekt och då har vi krav på att ha en viss säkerhetsnivå. I grund och botten handlar det om att höja vår säkerhet och säkra så att våra kunder ska fortsätta att få ström även i framtiden, förklarar marknadschefen på Geab, Johan Granath.

Han menar att det är med det säkerhetspolitiska läget i bakhuvudet som Geab valt att införa väktare. Det nya säkerhetskravet är inget som Geabs majoritetsägare Vattenfall har ställt.

Har det dykt upp någon form av hotbild som fått er att börja med väktare just nu?

– Jag kan inte svara på det just på grund av de här skälen. Jag kan egentligen varken bekräfta eller dementera något, men det handlar om det säkerhetspolitiska läget. Inget specifikt har hänt utan det är mer utifrån det allmänna läget, säger Johan Granath.

Är det bara kontoret som bevakas eller är det andra av Geabs anläggningar också?

– Det kan jag inte svara på. Att väktarna finns vid vårt kontor är ju ganska uppenbart för besökarna men var de övriga finns kan jag inte gå in på.

Texten är korrigerad.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa