Därför lämnar toppchefen Geab

På tisdagen stod det klart att ett av Geabs mest kända namn lämnar sin tjänst. "Jag har uppnått det jag önskat".

14 maj 2019 13:30

Sedan 2013 har Johan Granath varit marknadschef på Geab. En tjänst som han nu väljer att lämna. Det första svaret på frågan om varför ges med glimten i ögat.

– Det beror på strömavbrottet i morse, säger han med ett efterföljande skratt.

Den riktiga anledningen är snarare att Johan Granath känner att det är dags för nya utmaningar. Dock vill han inte gå in på några detaljer kring vart det bär av härnäst.

– Uppdraget var att bygga upp ett starkt varumärke och någon gång är man färdig. Jag känner att jag har uppnått det jag önskat. Jag önskar att jag hade kunnat kommentera framtiden men jag får återkomma om det. Det är inget som är riktigt klart men det pågår diskussioner, säger han.

Det Johan Granath känner sig mest stolt över efter sina sex år på Geab är bolagets satsning på idrott.

– Det roligaste har varit kopplingen till barn- och ungdomsidrotten. Den är viktig för samhället och utvecklingen. Idrotten är något som jag brinner för. Så det känner jag mig stolt över. Det har varit fantastiska år på Geab.

Johan Granath har redan lämnat sin tjänst men han är fortfarande tillgänglig för bolaget fram till att en ersättare har utsetts. Det är ett arbete han däremot inte vill kommentera utan han hänvisar istället till ansvariga på Geab. För hans del kommer fokus den närmaste tiden ligga på att njuta av ledigheten.

– Jag ska umgås med vänner och familj. Jag kommer även träna en del inför triathlon, säger Johan Granath.

Så jobbar vi med nyheter
Emelie Stenqvist