Därför stänger ungdomsgården Puma

Region Gotland har beslutat sig för att stänga ungdomsgården på Gråbo. "Vi måste backa".

21 januari 1916 09:58

Redan i förra veckan larmade Region Gotlands kultur- och fritidsdirektör Maria Modig om att arbetsbelastningen på Puma var för hög. Nu har regionen beslutat sig för att under en vecka stänga ungdomsgården på Gråbo. Från och med fredag och en vecka framåt håller ungdomsgården stängt.

– Hela verksamheten handlar om att bygga trygga miljöer. Vi har 100 procents ökning i antalet besökare på Puma och en stor ökning i Fårösund. Vi måste backa tillbaka och ha en miljö som är trygg, sedan måste vi ha tillräckligt med anställda, säger Björn Ahlsén, avdelningschef för kultur- och ungdomsavdelningen.

En av anledningarna till ökningen är att många ensamkommande barn vill besöka verksamheten. Han säger att det på en fredagkväll varit runt 300 personer som besökt ungdomsgården och endast tre till fyra personer har funnits i personalen.

– Då blir det ingen kvalitet i verksamheten. Nu ska vi se över vår bemanning och rekrytera ytterligare personal, säger Björn Ahlsén.

På onsdagskvällen inträffade ett slagsmål på Puma och händelsen utreds av polis.

– Beslutet om att stänga gården togs före gårdagskvällen, men händelsen bekräftar vår uppfattning om att vi behöver stärka bemanningen på gården, säger han.

Under den kommande veckan hänvisas ungdomarna till Citygården på Solbergaskolan som kommer att ha extraöppet under tiden Puma håller stängt. Personal kommer även att flyttas över från Gråbo till Solbergaskolan.

Så jobbar vi med nyheter