De får äta middag med kungen

Utöver landshövdingen har fem gotlänningar valts ut till att representera ön vid den årliga Sverigemiddagen tillsammans med kungafamiljen den 16 september.

1 september 2016 09:47

De fem gotlänningar som kommer att närvara vid middagen på Kungliga slottet om drygt två veckor är Ica-handlaren Paul "Dino" Larsson tillsammans med frun Cilla, Marita och Jon Jonsson från Körsbärsgården samt Thomas Pettersson som driver Stenhuse gård i Sanda.

– Det här är fem fantastiska representanter för Gotland. Jon och Marina har byggt upp Körsbärsgården och gjort det till en pärla på Sudret, Thomas Pettersson har levererat grönsaker till Hovet ett flertal gånger och "Dino" är så mycket mer än Ica-handlare. Han stöttar gotländsk idrott, hjälper till i integrationsfrågor och har ett stort hjärta för ungdomar, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Hur går det till när de här representanterna väljs?

– Jag får en fråga från hovet, och då försöker jag med hjälp av andra komma på goda representanter för Gotland. Personer som gjort något gott för ön, som representerar de näringar vi har här och som bidrar till Gotlands utveckling. Sedan är det upp till Hovet att välja ut de personer som de vill bjuda in.

Det är fjärde gången som Sverigemiddagen arrangeras, och enligt Cecilia Schelin Seidegård brukar det vara en trevlig tillställning.

– Det är en fin och trevlig middag på alla sätt, där hela kungafamiljen finns representerad. Det brukar bli intressanta diskussioner och utbyten eftersom man inte sitter tillsammans med sina länsrepresentanter.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa