De flyttar in i gamla båtfabriken

Delar av den gamla båtfabriken i Visby ska nu byggas om för en ny hyresgäst. Men de nuvarande behöver inte flytta, de ryms också i den stora byggnaden.

5 april 1916 16:39

Ny hyresgäst blir Visby Motorcentral som beräknas flytta in senast sommaren 2017.

Telefonen 5, som fastigheten i norra Visby heter, såldes förra året. Fyra anbudsgivare var intresserade och priset pressades upp till 23,1 miljoner kronor. En god affär för Region Gotland som inte var beredd att sälja under utgångsbudet 11,4 miljoner kronor.

Bengt Olofsson och hans familj la det högsta budet och tillträdde den 1 september förra året.

– Sedan dess har vi ägnat oss åt att röja och städa i lokalerna. Nu är vi redo att starta ombyggnaden. Vi kommer att dela av den stora hallen så att det blir en stor hall för bilförsäljningen plus ett utrymme för verkstaden och ett för lackeringsarbeten, berättar Bengt Olofsson.

Familjeföretaget Ladingen AB har nu lämnat in en ansökan om bygglov. Förutom den mindre ombyggnaden inomhus kommer även byggnadens fasad att bytas.

– Fasaderna mot Broväg och mot Skarphäll kommer att bli betydligt trevligare, med en del stora glaspartier och några nya portar, berättar Bengt Olofsson.

I byggnaden hyr i dag ett snickeriföretag och dessutom byggs det fortfarande båtar i lokalerna. Detta genom företaget Swedish composites som grundades av personer som tidigare satt i ledningen för CMI, som försattes i konkurs 2012. Och de blir kvar.

Motorcentralen finns i dag på Lummelundsväg, men där ska Wisab Bygg AB som vi tidigare har berättat bygga stadsradhus och andra bostäder och därför behöver bilföretaget nya lokaler för sin verksamhet. GT har sökt Motorcentralens vd utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter