DG ställer in turer – 5 000 personer påverkas

På grund av den annalkande stormen tvingas Destination Gotland nu att ställa in samtliga turer till både till Nynäshamn och Oskarshamn under onsdagen. "Vi beklagar störningarna", säger vd Christer Bruzelius.

1 januari 2019 11:59

Det blev en riktigt blåsig start på år 2019 och blåsigare ska det bli. SMHI har gått ut med en klass 2-varning för stormbyar som väntas dra in under tisdagsnatten med vindstyrkor på 30 meter per sekund. Med anledning av det väljer nu Destination Gotland att ställa in samtliga färjeturer mellan Nynäshamn och Visby och Oskarshamn och Visby under onsdagen den andra januari. Tisdagens turer beräknas dock avgå enligt turlista.

– Vi beklagar de störningar som kommer att uppstå på grund av vädret och hoppas på våra passagerares förståelse, säger Christer Bruzelius, vd på Destination Gotland.

Under den tredje januari kommer Destination Gotland att sätta in en extratur från Visby till Nynäshamn klockan 08:15 med ankomst 11:40, samt en extratur från Nynäshamn till Visby klockan 12:30 med ankomst 15:45. Övriga färjeturer den tredje januari beräknas att gå enligt turlista.

Totalt påverkas mellan 4 000 och 5 000 resenärer av de inställda turerna.

– Det är en stor resdag, många ska hem. Det är därför vi sätter in extra turer på Nynäshamnlinjen på torsdagen. Jag hoppas att alla förstår att det kan bli så här vid hårt väder, säger Christer Bruzelius.

Samtliga passagerare som är bokade den andra januari kommer att informeras via sms och kan kontakta Destination Gotland för ombokning, eller boka om själv på webben. Extraturerna kommer att ha plats för 1 500 passagerare.

– Sedan finns det fortfarande platser kvar på övriga avgångar på torsdag och framförallt fredag, säger Christer Bruzelius.

Så jobbar vi med nyheter
Malin Stenström