DG:s vd om olyckan med nya fartyget

Destination Gotlands nya fartyg M/S Visborg körde under måndagen in i kajen i Nynäshamn. "Väldigt tråkigt när sådant här händer", säger Christer Bruzelius, vd.

29 juli 2019 16:36

Destination Gotlands nya fartyg M/S Visborg körde strax innan klockan 14 på måndagen in i kajen i Nynäshamn. En sammanstötning som kändes kraftigt ombord på färjan, uppger passagerare i sociala medier.

Destination Gotland har beslutat att ställa in samtliga turer med M/S Visborg under resterande del av måndagen.

– När fartyget la till vid kaj fick hon en mindre kajstuds i aktern. Det gjorde att vi fick en skada i akterskeppet och vi inväntar nu klassifikationssällskapet som ska undersöka fartyget, säger Christer Bruzelius.

Vet ni varför fartyget körde in i kajen?

– Vi kommer i efterhand att kontrollera vad som exakt har hänt. Vi gör ingen bedömning av det nu, säger Christer Bruzelius.

För några veckor sedan grundstötte ett annat av era fartyg i Oskarshamn. Är det säkert att åka med Destination Gotland?

– Absolut. Det är väldigt tråkigt när sådant här händer. I efterhand får vi göra en utredning och i väntan på det är det för tidigt att spekulera i orsak, säger Christer Bruzelius.

Flera tusen passagerare berörs nu av att färjan kolliderat med kajen i Nynäshamn. De hänvisas att fritt boka om via hemsidan eller kundtjänst på 0771-223300.

– Det är många som påverkas och vi jobbar febrilt med att hitta ombokningsalternativ till alla, säger Christer Bruzelius.

Han säger att de resenärer som vill ha ersättning får vända sig till kundtjänst.

– Det som sker är att man i efterhand får titta på varje enskilt fall och om de har rätt till ersättning. Då får man vända sig till kundtjänst, säger han.

Inga personer rapporteras ha skadat sig i samband med händelsen.

Under måndagskvällen gick bolaget ut med information om att man satt in flertalet extraturer.

På Destination Gotland uppmanar resenärer att hålla utkik på bolagets hemsida för uppdateringar kring turer.

 

Uppdaterad 20.55.

Senare under måndagskvällen rapporterade bolaget att M/S Visborg hade besiktigats. 

"Reparationsarbete kommer att pågå under natten. Vi återkommer med ny information 09:00 tisdagen 30 juli", skriver bolaget på sin hemsida.

Vet du mer? Kontakta gärna oss på redaktion@helagotland.se eller 0498-202460.

Så jobbar vi med nyheter