Drack energiläsk – sedan hittades hon avsvimmad vid macken

Matilda Bolin, 21, gick ut genom dörren på Circle K i norra Visby – sedan blev allt svart. Två elektriker som tankat firmabilen hittade henne avsvimmad på marken och slog larm. "Jag kommer aldrig dricka energiläsk igen", säger Matilda Bolin.

24 januari 2019 12:55

På måndagen skulle Matilda Bolin titta till pojkvännens mamma som jobbar på Circle K i norra Visby. Under dagen hade hon druckit tre små burkar energiläsk av märket Wolverine. Det kommer hon aldrig göra igen.

– Jag var inne på macken, men kände mig plötsligt yr och tänkte gå ut för att ta lite luft, sedan vaknade jag på lasarettet, säger Matilda Bolin.

Hon föll ihop vid serviceskåpet där kunderna kan fylla på med luft och vatten – och där blev hon liggande avsvimmad på marken.

Jim Cedergren som driver elfirman Visby Contact satt i bilen på vät tillbaka till kontoret vid Tallunden.

– Jag hade just tankat och svängt ut från macken. Då fick jag se att det låg någon på marken, det var en massa folk där men ingen som gjorde något. Jag vände bilen och åkte tillbaka, säger Jim Cedergren, som driver elfirman Visby Contact.

LÄS MER:Socker är ett lömskt livsmedel

Jim Cedergren och en anställd, David Eriksson, hoppade ur bilen för att hjälpa till.

– Jag gick fram och klappade henne på axeln för att se hur det stod till. Vi ringde ambulans och då kvicknade hon till lite. Tur att man var där, säger Jim Cedergren.

Det håller Matilda Bolin med om.

– Tur att de ringde. Jag tänker leta upp dem och ge dem blommor, säger hon.

Helen Elmshorn arbetar på macken och är mamma till Matildas pojkvän.

– Väl på lasarettet låg hennes puls på 120-155, berättar Helen Elmshorn.

LÄS MER: Rökning och alkohol minskar bland unga

Matilda Bolin blev inlagd på lasarettet och var hemma igen på onsdagen. Efter upplevelsen är hon väldigt tacksam för att Jim och David upptäckte henne och tog tag i situationen. Någon mer energiläsk kommer hon inte att dricka.

– Nej, absolut inte! Det här var verkligen riktigt läskigt, säger hon.

Jim Cedergren vill varna för dryckerna.

– Men de flesta som har barn vet ju hur det är, man förklarar och varnar. Sen vet ju alla hur många som dricker det här ändå.

Någon av de närmsta dagarna kommer han och David Eriksson att uppvaktas med tack och blommor.

– Jag vill verkligen tacka dem för att de hjälpte mig, säger Matilda Bolin.

Så jobbar vi med nyheter
Linus Ehn