Dukar upp för stora krogloppisen

Värdshuset Lindgården ställer till med en rejäl loppis i helgen. Lagrade föremål från fyra källare ska med så det blir ett stort antal prylar att botanisera bland på gården.

Frida Domnauer är mitt uppe i förberedelserna för loppisen och här travar hon tallrikar.

Frida Domnauer är mitt uppe i förberedelserna för loppisen och här travar hon tallrikar.

Foto: Henrik Radhe

Krogklenoder2019-05-16 11:44

Maj är en tung loppismånad, alltifrån enskilda via kvarter till föreningar arrangerar loppisar av skiftande kvalitet och omfattning. I helgen sällar sig den klassiska Visbyrestaurangen Lindgården till loppmarknadsarrangörerna.

Och faktum är att det startade bra.

– Det var kö redan i lördags vid öppningstiden, 20 pers köade, noterar Frida Domnauer, driftansvarig vid Lindgården.

Det var bara ett problem, det var en vecka för tidigt. De köande hade gjort det inte helt ovanliga felet att läsa in förra lördagens annons som gällande denna dag, trots att det stod ett annat datum. Det är således kommande helg som gäller. Men det blev i alla fall en bra indikator för hur stort intresset är.

– Jättemånga har skickat meddelanden och bett om förhandsvisningar och bilder så det lär bli mycket folk.

Förberedelserna är i full gång, det rensas bland prylarna, diskas och görs i ordning och bärs upp från de nuvarande källarförvaringsplatserna. Kroginventarier som lagrats i decennier får åter skåda ljuset.

Frida Domnauer poängterar att det inte handlar om någon total utförsäljning.

– Det är inte så att vi säljer alla Lindgårdenkoppar, rariteterna har vi kvar.

Men någon brist på ting föreligger det definitivt inte. Och mycket tallrikar blir det. Byten av restaurangtallrikar och uppdateringar av serveringsformerna bidrar.

– Det är en kompott föremål av blandad ålder; glas, porslin, bestick, tavlor, lampor, vaser, glasskålar... Hur mycket det är kan jag inte säga men det blir en hel del under 50 år, konstaterar Frida Domnauer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om