Efter inbrottet – då öppnar Coop igen

Sönderslaget pantrum och entrédörrarnas glas krossat under nattens inbrott har gjort att butiken fått hålla stängt. "Det såg mörkt ut i morse," säger Carl-Johan Stålhammar, vd på Coop Gotland.

25 maj 2019 12:51

Vid tvåtiden under natten mot lördag gick inbrottslarmet på Coop i Lärbro igång. Anledningen var att tre ynglingar brutit sig in i butiken och stulit bland annat tobak och dryck.

Carl-Johan Stålhammar förklarar att det är mycket som har förstörts i butiken. Bland annat ska kakel i pantrummet vara sönderslaget och glasdörrarna till huvudentrén smashade. Händelser som har lett till att butiken tvingats hålla stängt under lördag morgon och förmiddag.

– Jag är inte upprörd över att det stjäls. Det är skadegörelsen som gör mig förbannad, säger Carl-Johan Stålhammar.

Hur mår personalen efter händelsen?

– De mår ungefär som jag, trötta och förbannade. Det är ingen som är direkt skärrad.

LÄS OCKSÅ: Coop-butik utsatt för inbrott

Förhoppningen är att Lärbro-butiken åter ska öppna efter klockan 15 i dag, lördag.

– Det såg mörkt ut i morse. Men hantverkare har jobbat här sedan tidig morgon, och de har jobbat på väldigt bra, säger Carl-Johan Stålhammar, och fortsätter:

– Det kommer inte bli några riktiga dörrar. Men vill vi att det ska vara bra för kunderna.

Enligt Gotlandspolisen ska det röra sig om tre män i 18-årsåldern som utfört inbrottet och skadegörelsen, namn som till viss del ska vara kända av polis sedan tidigare. Ynglingarna greps och fördes till polisstationen i Visby på förhör.

En förundersökning om inbrottsstöld mot butik har inletts mot de unga männen.

Runt klockan 12 på lördagen satt männen ännu anhållna.

– Utredningen fortsätter under dagen och sedan får vi se om det finns något nytt beslut fram emot kvällen, säger Roger Nyd, stationsbefäl vid polisen på Gotland.

Carl-Johan Stålhammar hoppas förövarna får ett "straff som gör att de vaknar till."

– Det räcker inte med bara ett snack. Sådana svin ska inte få göra så här och jag tycker att de borde åka dit rejält för det, säger han.

Vid 15.30 på lördagen meddelade Coop Lärbro på sin Facebooksida att affären åter öppnat.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa