Flera bilar saboterade på Gotland under Räv-SM

Under natten till fredagen saboterades fem bilar som ägs av jägare som deltar i Räv-SM på Gotland, skriver Jaktjournalen.

10 februari 2017 12:44

Inför Räv-SM som arrangeras på Gotland har det mesta handlat om att djurförsäkringsbolaget Agria varit med och sponsrat evenemanget. Inför tävlingen valde dock försäkringsbolaget att hoppa av som sponsor.

Räv-SM pågår för tillfället för fullt på ön och under natten till fredagen saboterades fem bilar utanför ett hotell på Gotland. Någon eller några personer hade tömt ut luften på bilarna. Händelsen har polisanmälts.

– Som väl var hade de inte skurit sönder däcken utan nöjt sig med att tömma ur luften. Det kunde i och för sig varit illa nog men det upptäcktes tidigt på morgonen och vi kunde snabbt få hjälp med att pumpa däcken igen, säger Tore Timgren, ordförande i arrangerande Gotlands Stövarklubb, till svenskjakt.se.

Han och deltagaren Per "Bula" Kristoffersson säger båda till sajten att det är djurrättsaktivister som mycket väl kan ligga bakom sabotaget.

– Det är fruktansvärt lågt. Det som är mest skrämmande är att vi nu vet att de är här för att ställa till det för oss, sa Kristoffersson till Jaktjournalen som direktsänder från räv-SM.

P4 Gotland rapporterar att det blivit bråk i Stånga i samband med att fem aktivister försökt köra ned på en skogsväg där tävlingen arrangeras. De ska ha hindrats, och nu anklagar aktivisterna jägarna för att de ska ha fått blåmärken och blivit knuffade, något som jägarna förnekar.

Räv-SM är en tävling där hundarna bedöms i deras förmåga att jaga räv.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid