Tommy Gardell (S) har sedan valet suttit som andre vice ordförande i tekniska nämnden. Innan dess var han ordförande för samma nämnd. Under måndagen fyllde han 65 år och gick i pension, men han kommer inte sluta inom politiken.

– Jag sitter kvar i uppdrag i opposition. Det är utvecklande att vara med i politiken. Jag vill vara med och påverka och har mycket kvar att ge. Jag tänker inte släppa det så länge man vill ha mig kvar, i alla fall den här mandatperioden, säger Tommy Gardell.

Han sitter kvar i tekniska nämnden men har däremot trappat ner på arbetet ända sedan förra valet och successivt fått möjlighet att hålla på mer med sina fritidsintressen.

– Det har varit en hätsk tillvaro under många år som ordförande i nämnden. Just nu trappar jag ner och tar det lite lugnt, jag kommer vara mer ledig än tidigare.

– Jag får absolut mer tid att hålla på med mina fritidsintressen. Jag har intresse för gamla motorcyklar och maskiner och smiter ut i garaget rätt ofta. Just nu håller jag på med en gammal rysk motorcykel med sidovagn.

Förutom sina politiska uppdrag i oppositionen har Tommy Gardell uppdrag i Arbetarrörelsens hus.

–  Jag sköter om det huset och håller ihop det lite där borta. Så jag har lite att syssla med, säger Tommy Gardell.