Gamla brandstationen såld – men köparen är hemlig

Den gamla brandstationen har sålts för nästan tre miljoner kronor. "Kan inte säga vem som har köpt den", säger Per-Eric Edlund, vid Region Gotland.

18 oktober 2017 16:31

Visby stads brandkårs kamratförening har under flera år försökt köpa den gamla brandstationen vid Klinttorget i Visby innerstad av Region Gotland. Till slut lades den ut till försäljning för 1,5 miljoner kronor och under tisdagen avslutades affären. Kamratföreningen sa inför budgivningen att de hade fått hjälp av en hemlig finansiär och de gav sig inte in i budgivningen förrän sista dagen. Totalt var det sju olika anbudsgivare och det högsta budet landade på 2,8 miljoner kronor.

– Jag kan inte säga vem som har köpt den. Jag är av sekretess förhindrad att säga vem köpt och som har sista budet, säger Per-Eric Edlund, försörjningschef vid Region Gotland.

Han hoppas att de gotländska skattebetalarna är nöjda med den summa som Region Gotland nu får tillbaka.

– Jag utgår att vi genererar strax under 2,8 miljoner kronor till regionen och att allmänheten är glad och lycklig över det, säger Per-Eric Edlund.

Helagotland.se har sökt Henrik Johansson, ordförande i Visby stads brandkårs kamratförening, för en kommentar. Mäklaren Peter Jakobsson, vid Era Gotland, har i sms valt att hänvisa till regionen.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid