Gardell ger inte upp: Vill vädja till polisen

Trots att det inte verkar gå att stoppa nazistiska NMR till årets Almedalsvecka ger tekniska nämndens ordförande inte upp: "Ett sista desperat försök".

10 maj 2017 06:05

Polisen har sagt ja till att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, får tillstånd att hålla möten och hyra mark av regionen under årets Almedalsvecka. Det efter att Region Gotland i ett yttrande på tjänstemannanivå inte haft några synpunkter på att hyra ut mark till organisationen. Nu går yttrandet inte att ta tillbaka och trots att många företrädare för regionen, både politiker och tjänstemän, ser med oro på att NMR kommer till årets politikervecka, verkar de inte kunna göra något åt saken.

– Jag har pratat med många jurister och haft många telefonsamtal men det går inte, säger tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell (S).

Dessutom är själva beslutet att bereda NMR plats på Almedalsveckan polisens och det är i så fall det beslutet som måste överklagas.

Men Tommy Gardell vill ändå att regionen fortsätter kämpa.

– Jag vill få stöd för att vi politiker i tekniska nämnden vänder oss till polisen och vädjar om att de stoppar NMR.

Han tänker ta upp ärendet på tekniska nämndens arbetsutskott den 17 maj.

– Det blir som ett sista desperat försök. Vi vill inte ha dem här och vi är oroliga.

Parallellt kommer frågan om att ändra kriterierna för markupplåtelsen under Almedalsveckan kommande år, att fortsätta diskuteras i tekniska nämnden.

Så jobbar vi med nyheter