Geab: "Då minskar risken för strömavbrott"

Det stora underhållsarbetet i Ygne närmar sig sitt slut, vilket innebär att den förhöjda risken för strömavbrott minskar inom kort. "Vi går in i testfasen efter helgen", säger Johan Granath.

13 september 2018 08:00

Arbetet i Ygne, där man byter ut hela den kontrollstation där fastlandskablarna går in, har pågått sedan mitten av juli och orsakat flertalet strömavbrott sedan dess. Geab har under den aktuella perioden varnat för att risken för totalavbrott på Gotland är förhöjd, men nu går det mest intensiva arbetet i Ygne mot sitt slut.

– Runt den 20 september går risken för totalavbrott ner. Efter det ska allt vara driftsatt, och det måste vi titta lite på vad det kommer att innebära för kunderna. Vi lite osäkra på hur risksituationen ser ut då, så det ber vi att få återkomma om, säger Geabs marknadschef Johan Granath.

LÄS MER: Geab-topparna i stor intervju om strömavbrotten

Han meddelar även att Geab efter helgen förhoppningsvis ska kunna ge lite mer besked kring när eventuella avbrott kan ske.

– Vi jobbar på nu under veckan och över helgen, men därefter går vi in i testfasen, och då hoppas vi kunna vara ännu mer tydliga och veta lite mer vilka tider som saker kommer att testas. Vi vet att det finns ett stort önskemål om att få mer information, och det hoppas vi kunna tillgodose genom att vara lite mer specifika.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg