Geabs vd: "Han var världens bästa"

Det var snack om brottarlegendarer, butikernas framtid och Greta Thunberg under säsongens sista Mediabaren.

17 maj 2019 20:49

I går kväll hölls säsongsavslutningen av Mediabaren på Wisby strand. Kvällen bjöd på de tre gästerna Moa Lilja, vd på Ica Maxi Visby, Adrian Berg von Linde, ny vd på Geab och dokumentärfilmaren Tina-Marie Qwiberg.

Först ut på scen var just Tina-Marie Qwiberg, vars dokumentärfilmer bland annat visats på Sveriges Television. För ett antal veckor sedan prisades hon för sitt arbete genom utses till Årets guldgrävare 2019, som delas ut av Förbundet organisk-biologisk odling (Fobo). Hon fick även svara på frågor om klimataktivisten Greta Thunberg,16 – om arbetet hon utför och det hat hon ibland kan få utstå.

– Greta är tjej och dessutom ett "barn". Att då komma och säga att man vill starta "panik". Bara att säga en sådan sak, som jag tycker är alldeles utmärkt, för vi måste agera snart. Hon är så säker på det hon gör.

Adrian Berg von Linde, aktuell som ny vd på Geab, var nästa person upp:

– Ett fantastiskt roligt jobb, och rolig miljö att komma till, kommenterade han tiden hittills på Gotland.

Han har en bakgrund i brottarringen och har brottats mot idrottslegendaren Frank Andersson.

– Han var en fantastisk brottare på sin tid. Han var världens bästa alla kategorier under ett antal år. Jag blir nästan lite tårögd, jag har ju levt och tränat ihop med Frank under många år, berättade han från scenen på Wisby strand.

Sist upp på scen var Moa Lilja, vd på Ica Maxi Visby, som bland annat talade om framtiden för butiker.

– Vi är pilotbutik för projektet "Framtidens storhandel". Vi ser nya behov och köpmönster. Tid är vår största bristvara. Omställning kommer handla om att sätta maten i fokus, enklare lösningar och satsa ännu mer på det lokala.

Fredagens Mediabaren, som arrangeras av Gotlands Media, var säsongens sista. Programmet går att se i efterhand i spelaren ovan.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Nilsson