Hon ger ungdomar gratis träning

Personliga tränaren och gymägaren Lena di Corsi ska hjälpa ungdomar att komma igång med sin träning. Och hennes initiativ hyllas i sociala medier. "Det ska vara en mötesplats för alla".

20 april 1916 11:42

Lena di Corsi har blivit inspirerad av idrottsläraren Kalle Zackari Wahlström som gjort det populära programmet "Gympaläraren" i SVT. I programmet besöker han sin gamla skola för att få sina tidigare elever att röra på sig mer. Ett program som blivit mycket uppskattat och Lena di Corsi har följt serien.

– Jag blev helt fascinerad av hur han arbetar med eleverna. Och jag känner igen mig i hur jag arbetar med mina kunder, säger Lena di Corsi som arbetar med hälsa och träning genom sitt företag Träningsboxen.

Nu har hon bestämt sig för att göra något liknande. Hon skrev på sin egen Facebook-sida om sitt nya initiativ. Varje tisdag fram till sommaren kommer ungdomar mellan 13 till 16 år att få träna gratis på Träningsboxen.

Inlägget fick enorm spridning i sociala medier, över 600 personer hade delat hennes status på Facebook och fler än 900 personer gillat inlägget vid lunchtid på onsdagen.

– Om man tränar blir allting runtomkring så mycket bättre. Nu kör jag det här gratis för ungdomarna, säger Lena di Corsi.

Hon säger att hon ser fram emot att ungdomarna ska komma och träna hos henne.

– Jag vill att det här ska vara en mötesplats för alla, och jag är ganska framåt och social som person. Jag anpassar verksamheten efter de som vill komma hit.

Lena di Corsi menar att det här är hennes sätt att hjälpa andra.

– Det här är något jag gör för att jag är jag och bryr mig mer om människan än ekonomin.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid