LIVE-TV 13:30: Mediabaren om coronaviruset och Gotland

Mediabaren Special gästas av Peter Lindvall, Maria Amér, Eva Nypelius och Anders Flanking. Sänds live på Helagotland.se.

2 april 2020 13:10

Gotlands Medias populära arrangemang Mediabaren blir ett specialprogram med anledning av coronakrisen.

Torsdag 2 april klockan 13.30 sänds programmet live på Helagotland.se. Gäster är regiondirektör Peter Lindvall, regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C), smittskyddsläkare Maria Amér och landshövding Anders Flanking.

Programledare är som vanligt Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson.

– Det blir ett speciellt program på många sätt. Vi sänder live från Wisby Strand precis som vi brukar, men vi har naturligtvis ingen publik. Däremot kommer sändningen att vara upplåst på Helagotland.se för att kunna ses av så många som möjligt, säger Mats Pettersson.

Mediabaren skulle enligt schema ha arrangerats fredagen den 24 april med sedvanlig after work, men det är inställt.

– Vi är väldigt glada att kunna göra på detta sätt istället, och jag är tacksam över att de här tre gästerna kunde ställa upp med så kort varsel. Behovet av information kring vad som händer i vårt samhälle är stort, och här har vi tre personer i viktiga positioner i det gotländska samhället som kan bidra och upplysa, säger Mats Pettersson.

– Det som händer i världen, och på Gotland, just nu saknar motstycke i min livstid och jag förväntar mig inte att vi ska få alla svar på ett bräde, för det kan ingen ge. Men här har vi skapat möjlighet för ett samtal och tid för svar på ett sätt som inte är möjligt vid en vanlig presskonferens.

Programmet kommer även att kunna ses i efterhand på Helagotland.se.

Så jobbar vi med nyheter
Johan Kurelid