"Märkligt att Gotlands budget inte har höjts"

Region Gotland har på fredag ett möte med Trafikverket. Där kommer man bland annat diskutera varför staten inte höjt anslaget för öns infrastruktur.

7 november 2017 14:30

Region Gotland har årligen ett möte med Trafikverket och på fredag kommer företrädare från regionen att träffa myndigheten för att prata om sina behov. Det är flera frågor som regiondirektören Peter Lindvall och representanter från regionen kommer att lyfta i samband med mötet.

– Det är en årlig avstämning som vi har med Trafikverkets ledning. Den här gången kommer vi bl.a. att prata om en bro till Fårö, Peter Larsson-miljonerna på 50 miljoner som vi fick till infrastruktur, behovet av en reservhamn, den uteblivna elkabeln och varför vår budget för infrastruktur inte är högre, säger Peter Lindvall.

Han säger att det sistnämnda är något som man kommer att trycka på i samband med mötet med Trafikverket. Det är något som irriterar representanter för Region Gotland.

– Vi tycker att det är märkligt att Gotlands budget för infrastruktur inte har höjts när vi ser på hur det ser ut på fastlandet. Vi har ännu samma summa som är runt 17-18 miljoner kronor, säger Peter Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid