"Mitt mål är att vara Gotlands i särklass tråkigaste politiker"

Efter Simon Härenstams avhopp från politiken tar nu partikollegan Peter Wennblad (M) en ordinarie plats i regionstyrelsen.

27 mars 2017 20:00

– Precis som tidigare är mitt mål vara Gotlands i särklass tråkigaste politiker, som aldrig lovar något, bjuder på beskt klarspråk och säger nej till det mesta politiken vill pyssla med som ligger utanför välfärdens grundläggande funktioner. Keine experimente, som det hette i tyska CDU:s valrörelse en gång i tiden, säger Peter Wennblad efter att det under måndagens fullmäktigemöte stod klart att han tar en ordinarie plats i regionstyrelsen.

Han förklarar vidare:

– Ett av Region Gotlands problem är att vi sysslar med alldeles för mycket, vilket gör att vi återkommande tappar kontrollen över delar av vår verksamhet. Vi ska göra mycket mindre, men göra det bra och effektivt.

Simon Härenstam meddelade förra veckan att han lämnar sina politiska uppdrag i protest mot Moderaternas framtida samtal och samarbete med Sverigedemokraterna.

– Det kommer aldrig bli aktuellt att samarbeta eller förhandla lokalt med SD, eftersom SD på Gotland är en skock tokfransar som inte vet vad de vill och som inte har en susning om hur politik fungerar. Det finns minst fem andra partier i regionfullmäktige man alla dagar i veckan hellre håller i handen. Feministiskt Initiativ är väl det enda partiet som lokalt ger SD god konkurrens när det gäller stolligheter, säger Peter Wennblad.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa