Nu lägger Karl-Allan klubban på hyllan

Hans fyra år vid rodret har innehållit både kaos och spännande projekt. När Karl-Allan Nordblom nu lämnar ordförandeposten i byggnadsnämnden gör han det för målerieoch bokprojekt.

21 december 2018 11:01

Under onsdagen höll han i klubban under byggnadsnämndens sista sammanträde och på fredagen renskrev han sitt sista protokoll. Karl-Allan Nordblom har varit ordförande i nämnden i fyra år. Men nu är det över.

– Det känns jätteskönt. Sammanträdet i dag gick bra, säger han direkt efter sitt sista sammanträde.

Exakt hur många ärenden som han hunnit med att besluta i vet han inte, men gissar på mellan 1 300 och 1 500 stycken. Men någon speciell höjdpunkt vill han inte nämna.

– Det finns allt, från botten och uppåt. Det har varit många spännande ärenden, men även många usla. Ibland har det varit tråkigt att inte kunnat ha förverkliga projekt som har varit väldigt spännande.

Även om Karl-Allan Nordblom nu känner att han kan lämna över till sin efterträdare med varm hand kantades de första två åren av ett helt annat klimat. Ett smärre kaos på byggnadsnämnden, åtminstone om man får tro den avgående ordföranden.

– Det var otroligt svajigt, till och med en förvaltning i fritt fall. Det var otroligt misskött och folk ville inte jobba här.

Oro i nämnden, en opposition som inte var balanserad och bristen att lyckas anställa personal med med rätt utbildning. Han lyfter fram en rad anledningar till den, enligt honom, tuffa tiden för fyra år sedan.

– Att få något sådant som jag fick unnar jag ingen, inte ens en politisk motståndare.

Hur stor är skillnaden jämfört med i dag menar du?

– Det är fullständigt väsensskilt. Men det har bytts ut lite folk här och de sista två åren har det varit en väldigt bra arbetsmiljö i nämnden.

Att skutan sedan två år tillbaka återigen är på rätt kurs tror Karl-Allan Nordblom till stor del har att göra med personalen.

– Vi har fått in tjänstemän som är trygga. Dessutom har anställda kommit in i sina roller mer, vilket har skapat en stabilitet och trygghet.

Det är på lugnare farvatten han nu lämnar över ordförandeposten. Däremot kommer inte allt riktigt att bli som förr. Redan i januari blir miljö- och hälsoskyddsnämnden och byggnadsnämnden ett när nya miljö- och byggnämnden bildas. Ett beslut som upprör den avgående ordföranden.

– Jag kan tycka det är lite besk eftersmak. Det är illa att man ger sig på demokratin på det här sättet, men det får vara deras beslut. Tillvägagångssättet har fått mycket kritik, och jag tycker att de har burit sig väldigt arrogant åt. De har inte brytt sig ett skit om något annat.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska gå upp lite i tid på jobbet och delvis ta ut pension. Sedan tänkte jag ägna mig åt saker som jag inte har kunnat ägna mig åt när jag har varit ordförande i nämnden: måleri och bokprojekt.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Nilsson