Oljeläckan: Sanering väntas klar efter lunch

Till en början var det oklart vad som egentligen inträffat, och vad som orsakat läckan. Anders Ekström, arbetsledare för VA-ledningsnät Norr, kunde efter en tid informera om att källan till oljeläckaget hittats.

17 september 2019 11:35

Under måndagen gjorde en oljeläcka i vattenledningarna runt området P18 att räddningstjänsten fick rycka ut på saneringsuppdrag. 

– Tyvärr har en ledning som leder ut i havet vid Södra Hällarna också drabbats av oljan. Ledningen är avstängd och brandkåren har nu börjat sanera. Även kustbevakningen är informerade om läckan, berättade Anders Ekström i en intervju under måndagen. 

Anders Fagerlund, yttre befäl vid räddningstjänsten på Gotland, kunde vid 11-tiden på tisdagen berätta att deras arbete på platsen var färdigt.

– Vi höll på under ett par timmar igår kväll och kunde sedan lämna över ansvaret till Regionen och ägaren till tvätthallen där oljan kom ifrån. 

Enligt Anders Ekström, arbetsledare för VA-ledningsnät Norr, väntas saneringen vara klar till strax efter lunch på tisdagen.

– Grabbarna har jobbat hela natten, nu på morgonen fick de gå och lägga sig och så tog lite ny kraft över. Tyvärr hamnade en begränsad mängd olja i havet men vad som görs med den får kustbevakningen besluta om,  säger Anders Ekström. 

 

Så jobbar vi med nyheter