Özz om terroristens jobb på Gotland

Komikern Özz Nûjen kommenterar nu uppgifterna om att terroristen Rakhmat Akilov utfört arbeten på fastigheten som han är delägare i på Gotland.

31 januari 2018 11:45

Det var i samband med att åtal väcktes mot terroristen Rakhmat Akilov, 39, som det framkom att denne ska ha utfört arbeten åt familjen Nûjen på Gotland. Totalt ska han ha fått sammanlagt omkring 85 000 kronor från olika medlemmar i familjen Nûjen för arbeten som han utfört på Gotland.

Özz Nûjen menar att han själv inte känner till någonting om att Rakhmat Akilov utfört arbeten åt familjen:

"Jag vet ingenting om det. Alla upphandlingar och kontakter med olika firmor, byggjobbare och hantverkare har skötts av min svåger som har varit projektledare där. Så jag har faktiskt ingen aning eller kan säga nåt mer. Mvh Özz", skriver han i ett sms till Helagotland.se.

I polisförhör, som Expressen tagit del av, uppger Akilov att han arbetat på Gotland:

– Jag jobbade där svart ett par månader, säger Akilov.

– Jag jobbade som medhjälpare till målare, eller målarassistent, arbetet gick ut på att riva, städa rent och ja göra rent.

Rakhmat Akilov är den person som misstänks för terrorattacken på Drottninggatan den 7 april förra året, då han satt i en lastbil och mejade ner människor längs med Drottninggatan i Stockholm. Totalt miste fem personer livet och många skadades.

Özz Nûjen och systern köpte – genom det familjeägda bolaget Hyrfrid AB – i mars 2015 den gamla skolan i Tingstäde för knappt fyra miljoner kronor. Sedan dess har man utfört omfattande renoveringsarbeten.

De arbeten som Rakhmat Akilov utfört åt familjen har gjorts innan han utförde terrorattacken på Drottninggatan. Den första överföringen som gjordes till Akilov var 13 september 2015 och den sista överföringen gjordes 26 oktober 2015. Den största utbetalningen som gjordes var på 29 300 kronor och kom från Özz Nûjens syster och hennes sambo.

Helagotland.se söker systern och hennes sambo.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa