Ulrika Augustsson bor i Endre och tar bilen till och från sitt arbete i laboratoriet på Visby lasarett. Hon, liksom de flesta som arbetar på lasarettet, växlar mellan olika arbetspass. Ibland börjar hon klockan åtta på morgonen och ibland klockan två på eftermiddagen. Att hitta parkeringsplats efter de tidiga morgontimmarna, då dagpersonalen redan har börjat sina arbetspass och har flera timmar kvar, är så gott som omöjligt.
– Den som är ansvarig har sopat det här under mattan länge nu och ignorerat de klagomål som kommer in, säger Ulrika Augustsson.
I somras var situationen ohållbar och tekniska nämnden tyckte då att det var sjukhusledningens ansvar och sjukhusledningen tyckte tvärtom.
LÄS MER: "Efter strulet – rörigt om vem som bär ansvaret"
Bristen på parkeringsplatser kring lasarettet är det dock året runt och det är det som Ulrika Augustsson vill att någon ska ta tag i. Hon poängterar att även patienterna drabbas av bristen på parkeringsplatser, vilket i sin tur bringar oreda och onödiga kostnader.
– Det ligger ju samhällsekonomi i det här också, säger Ulrika Augustsson och menar på att patienter som kommer försent på grund av att man inte hittar plats för bilen, måste få en ny läkartid och plötsligt har man då upptagit två läkartider. Det i sin tur kan drabba väntetider som till exempel på röntgenmottagningen.
– Det drar mycket med sig helt enkelt, säger Ulrika Augustsson som själv har ett par konkreta förslag på hur man kan skapa ett 20-tal nya parkeringsfickor.
– Sankt Göransgatan bortanför infarten till ambulansintaget, där är vägen bred och där kan man ha parkeringsfickor i 90 graders vinkel.
Ett annat förslag hon har, är att riva häcken på kortsidan av den norra 24-timmarsparkeringen och istället använda det utrymmet för tvärställda parkeringsfickor.
– Det behöver inte vara så krångligt. Det är inte rymdforskning det handlar om, säger Ulrika Augustsson.
Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.